LHM Clean масло
-
Автор на темата - Нов потребител
- Кара: Citroen XM Y3
LHM Clean масло
Някой скоро успявал ли е да си набави Total Hydraurincage или Yacco LHM Clean масло за почистване на хидравликата? Проверих на доста места, но сякаш никой не го внася в България.
Поздрави
Поздрави
-
-
- Кара: ше:Visa 1.1+Visa 1.1, BX 1.4 Leader, XM exclusiveDK5ATE сега XM exclusive Y4 DK5ATE 95Kw,черен металик, за жената Picasso 2.0 HDI
Re: LHM Clean масло
Някъде в интернет гледах. Ако намеря ще ти пусна линк.
ХМ, това не е кола...това е начин на живот! 
C4Picasso 2.0 HDI exclusive, XM 2.5 TD exclusive

C4Picasso 2.0 HDI exclusive, XM 2.5 TD exclusive
-
-
- Кара: Citroen C4 2.0 HDi '06 VTS Coupe
Преди 7 години купих от представителството на Yacco. Пробвай пак. Или пиши на Българското представителство на Тотал, все ще имаш късмет 

-
-
- Кара: Ситроен С4
Каква е целта с това почистване? От какво ще се почиства - вода, ръжда, или нещо друго?
-
Автор на темата - Нов потребител
- Кара: Citroen XM Y3
-
-
- Кара: С 5, 2,0 бензин - 2005 г.; Ксантия 99 1,9 ТД комби
https://maslata.bg/shop/%D1%85%D0%B8%D0 ... incage-1l/
https://store.emk-33.com/product/135672 ... ge-5l.html
До Чефо
разгражда утайки накратко. Преди да се използва се чистят филтрите и след него пак се чистят филтрите. Искренно се надявам да питаш от любопитство, а не от заяждане.
Добавено от автора след 2 минути 24 секунди:
https://oily.bg/yacco-l-h-m-clean-lhm-c ... eaner.html
Във форума се подвизаваше тема с маслата на дистрибутора им. Дори в началото даваше отстъпка за форума но после ...
https://store.emk-33.com/product/135672 ... ge-5l.html
До Чефо

Добавено от автора след 2 минути 24 секунди:
https://oily.bg/yacco-l-h-m-clean-lhm-c ... eaner.html
Във форума се подвизаваше тема с маслата на дистрибутора им. Дори в началото даваше отстъпка за форума но после ...
-
-
Разбира се, че поста ми не цели заяждане. Просто съм против използването на такива почистващи методики, защото след източването им цялата хидравлична система остава запълнена с тия химии. Заедно с разградените утайки. А от какво се получават тия утайки? Механични примеси няма от къде да влязат в системата. Потъмняването/ до към кафяв цвят / на зеления цвят може да се получи от навлизането на влага в хидравличната течност през гърловината на казана, и от там получаване на ръжда от металните елементи. Тая ръжда действа като финна шлайфпаста и намалява мазителните качества на течността, което довежда до ускорено износване но елементите на хидравличната помпа и хидравличните бутала заедно с тефлоновите пръстени. Това съм разбрал аз от практиката ми.
А който има желание, на никого не преча да си почиства хидравличната система както намери за добре.
-
- АМ - Габрово
- Кара: C5 X SHINE PACK PureTech 180 S&S EAT8 E6, New C3 AIRCROSS SUV FL SHINE PureTech 130 S&S EAT6 E6
- Обратна връзка:
И защо производителя препоръчва използването на определен период от време или километри?ЧефоС написа: ↑15 Фев 2022, 09:37Разбира се, че поста ми не цели заяждане. Просто съм против използването на такива почистващи методики, защото след източването им цялата хидравлична система остава запълнена с тия химии. Заедно с разградените утайки. А от какво се получават тия утайки? Механични примеси няма от къде да влязат в системата. Потъмняването/ до към кафяв цвят / на зеления цвят може да се получи от навлизането на влага в хидравличната течност през гърловината на казана, и от там получаване на ръжда от металните елементи. Тая ръжда действа като финна шлайфпаста и намалява мазителните качества на течността, което довежда до ускорено износване но елементите на хидравличната помпа и хидравличните бутала заедно с тефлоновите пръстени. Това съм разбрал аз от практиката ми.
А който има желание, на никого не преча да си почиства хидравличната система както намери за добре.
“Помни вчера, мисли за утре, но живей днес.”
-
-
- Кара: С 5, 2,0 бензин - 2005 г.; Ксантия 99 1,9 ТД комби
От 1954, когато почва да се използва LHM до към 2000 Ситроен имат около 50 годишен опит за подръжка на такива системи. Каква ти е практиката, колко повече коли от тях си наблюдавал, че да даваш компетентни и заключаващи мнения ?
-
-
Казах си мнението. Който разбрал, разбрал. Долавям заядлив тон....
Имах ВХ16TRS цели 16 г. Никога не съм сменял хидравличната течност LHM+ с нищо друго. Винаги е била ярко зелена.За това време 2-3 пъти съм почиствал казана и филтрите, филтрирал съм течността, и съм я прекарвал през силикагел за обиране на влагата. Елиминирах паяка, който е заврян на най-гадното необслужваемо място над предния мост. Направих си моя система за обиране на организираните протечки така, че от всяко място можех да следя за неизправности. Имам и много подобрения въпреки производителя.

-
- АМ - Габрово
- Кара: C5 X SHINE PACK PureTech 180 S&S EAT8 E6, New C3 AIRCROSS SUV FL SHINE PureTech 130 S&S EAT6 E6
- Обратна връзка:
Аз съм си промивал и ВХ, ХМ и Ксантията и возията ставаше още по добра.ЧефоС написа: ↑15 Фев 2022, 13:07Казах си мнението. Който разбрал, разбрал. Долавям заядлив тон....
Имах ВХ16TRS цели 16 г. Никога не съм сменял хидравличната течност LHM+ с нищо друго. Винаги е била ярко зелена.За това време 2-3 пъти съм почиствал казана и филтрите, филтрирал съм течността, и съм я прекарвал през силикагел за обиране на влагата. Елиминирах паяка, който е заврян на най-гадното необслужваемо място над предния мост. Направих си моя система за обиране на организираните протечки така, че от всяко място можех да следя за неизправности. Имам и много подобрения въпреки производителя.![]()
“Помни вчера, мисли за утре, но живей днес.”
-
-
Сашо РЕСПЕКТ към твоите познания! Ти си един от малкото специалисти, при които съм ходил. Останалите двама са Иван Кунев от Пловдив, И Юлиан Бочев от Козлодуй.
Ще те помоля публично да обясниш с какво промивката с тая химия спомага возията да става още по-добра? Но по-подробно, ако е възможно. И с аргументи..
Благодаря!