LHM Clean масло

Автор на темата
mitki4a
Нов потребител
Кара: Citroen XM Y3

LHM Clean масло

Мнение от mitki4a » 09 Фев 2022, 22:26

Някой скоро успявал ли е да си набави Total Hydraurincage или Yacco LHM Clean масло за почистване на хидравликата? Проверих на доста места, но сякаш никой не го внася в България.

Поздрави

Аватар

hristoxm

Кара: ше:Visa 1.1+Visa 1.1, BX 1.4 Leader, XM exclusiveDK5ATE сега XM exclusive Y4 DK5ATE 95Kw,черен металик, за жената Picasso 2.0 HDI

Re: LHM Clean масло

Мнение от hristoxm » 10 Фев 2022, 12:18

Някъде в интернет гледах. Ако намеря ще ти пусна линк.
ХМ, това не е кола...това е начин на живот! :citroenrulz:
C4Picasso 2.0 HDI exclusive, XM 2.5 TD exclusive

Аватар

Ю.Вълчинов

Кара: Citroen C4 2.0 HDi '06 VTS Coupe

Мнение от Ю.Вълчинов » 11 Фев 2022, 10:42

Преди 7 години купих от представителството на Yacco. Пробвай пак. Или пиши на Българското представителство на Тотал, все ще имаш късмет :)

ЧефоС

Кара: Ситроен С4

Мнение от ЧефоС » 12 Фев 2022, 19:41

mitki4a написа:
09 Фев 2022, 22:26
Някой скоро успявал ли е да си набави Total Hydraurincage или Yacco LHM Clean масло за почистване на хидравликата? Проверих на доста места, но сякаш никой не го внася в България.

Поздрави
Каква е целта с това почистване? От какво ще се почиства - вода, ръжда, или нещо друго?

Автор на темата
mitki4a
Нов потребител
Кара: Citroen XM Y3

Мнение от mitki4a » 14 Фев 2022, 14:49

ЧефоС написа:
12 Фев 2022, 19:41
mitki4a написа:
09 Фев 2022, 22:26

Поздрави
Каква е целта с това почистване? От какво ще се почиства - вода, ръжда, или нещо друго?
Отлагания и боклуци в хидропневматиката.

ЧефоС

Мнение от ЧефоС » 14 Фев 2022, 16:44

mitki4a написа:
14 Фев 2022, 14:49
Отлагания и боклуци в хидропневматиката.
Дайте нещо по-конкретно, ако искате правилен съвет. Хидравличната система има филтри в казана.

JKARA

Кара: С 5, 2,0 бензин - 2005 г.; Ксантия 99 1,9 ТД комби

Мнение от JKARA » 15 Фев 2022, 01:23

https://maslata.bg/shop/%D1%85%D0%B8%D0 ... incage-1l/

https://store.emk-33.com/product/135672 ... ge-5l.html

До Чефо :) разгражда утайки накратко. Преди да се използва се чистят филтрите и след него пак се чистят филтрите. Искренно се надявам да питаш от любопитство, а не от заяждане.

Добавено от автора след 2 минути 24 секунди:
https://oily.bg/yacco-l-h-m-clean-lhm-c ... eaner.html

Във форума се подвизаваше тема с маслата на дистрибутора им. Дори в началото даваше отстъпка за форума но после ...

ЧефоС

Мнение от ЧефоС » 15 Фев 2022, 09:37

JKARA написа:
15 Фев 2022, 01:23
До Чефо :) разгражда утайки накратко. Преди да се използва се чистят филтрите и след него пак се чистят филтрите. Искренно се надявам да питаш от любопитство, а не от заяждане.
Разбира се, че поста ми не цели заяждане. Просто съм против използването на такива почистващи методики, защото след източването им цялата хидравлична система остава запълнена с тия химии. Заедно с разградените утайки. А от какво се получават тия утайки? Механични примеси няма от къде да влязат в системата. Потъмняването/ до към кафяв цвят / на зеления цвят може да се получи от навлизането на влага в хидравличната течност през гърловината на казана, и от там получаване на ръжда от металните елементи. Тая ръжда действа като финна шлайфпаста и намалява мазителните качества на течността, което довежда до ускорено износване но елементите на хидравличната помпа и хидравличните бутала заедно с тефлоновите пръстени. Това съм разбрал аз от практиката ми.
А който има желание, на никого не преча да си почиства хидравличната система както намери за добре.

Аватар

Anojarov
АМ - Габрово
Кара: C5 X SHINE PACK PureTech 180 S&S EAT8 E6, New C3 AIRCROSS SUV FL SHINE PureTech 130 S&S EAT6 E6
Обратна връзка:

Мнение от Anojarov » 15 Фев 2022, 11:59

ЧефоС написа:
15 Фев 2022, 09:37
JKARA написа:
15 Фев 2022, 01:23
Разбира се, че поста ми не цели заяждане. Просто съм против използването на такива почистващи методики, защото след източването им цялата хидравлична система остава запълнена с тия химии. Заедно с разградените утайки. А от какво се получават тия утайки? Механични примеси няма от къде да влязат в системата. Потъмняването/ до към кафяв цвят / на зеления цвят може да се получи от навлизането на влага в хидравличната течност през гърловината на казана, и от там получаване на ръжда от металните елементи. Тая ръжда действа като финна шлайфпаста и намалява мазителните качества на течността, което довежда до ускорено износване но елементите на хидравличната помпа и хидравличните бутала заедно с тефлоновите пръстени. Това съм разбрал аз от практиката ми.
А който има желание, на никого не преча да си почиства хидравличната система както намери за добре.
И защо производителя препоръчва използването на определен период от време или километри?
“Помни вчера, мисли за утре, но живей днес.”

JKARA

Кара: С 5, 2,0 бензин - 2005 г.; Ксантия 99 1,9 ТД комби

Мнение от JKARA » 15 Фев 2022, 12:15

От 1954, когато почва да се използва LHM до към 2000 Ситроен имат около 50 годишен опит за подръжка на такива системи. Каква ти е практиката, колко повече коли от тях си наблюдавал, че да даваш компетентни и заключаващи мнения ?

ЧефоС

Мнение от ЧефоС » 15 Фев 2022, 13:07

JKARA написа:
15 Фев 2022, 12:15
Каква ти е практиката, колко повече коли от тях си наблюдавал, че да даваш компетентни и заключаващи мнения ?
Казах си мнението. Който разбрал, разбрал. Долавям заядлив тон....

Anojarov написа:
15 Фев 2022, 11:59

И защо производителя препоръчва използването на определен период от време или километри?
Имах ВХ16TRS цели 16 г. Никога не съм сменял хидравличната течност LHM+ с нищо друго. Винаги е била ярко зелена.За това време 2-3 пъти съм почиствал казана и филтрите, филтрирал съм течността, и съм я прекарвал през силикагел за обиране на влагата. Елиминирах паяка, който е заврян на най-гадното необслужваемо място над предния мост. Направих си моя система за обиране на организираните протечки така, че от всяко място можех да следя за неизправности. Имам и много подобрения въпреки производителя. :drink:

Аватар

Anojarov
АМ - Габрово
Кара: C5 X SHINE PACK PureTech 180 S&S EAT8 E6, New C3 AIRCROSS SUV FL SHINE PureTech 130 S&S EAT6 E6
Обратна връзка:

Мнение от Anojarov » 15 Фев 2022, 13:49

ЧефоС написа:
15 Фев 2022, 13:07
JKARA написа:
15 Фев 2022, 12:15
Каква ти е практиката, колко повече коли от тях си наблюдавал, че да даваш компетентни и заключаващи мнения ?
Казах си мнението. Който разбрал, разбрал. Долавям заядлив тон....

Anojarov написа:
15 Фев 2022, 11:59

Имах ВХ16TRS цели 16 г. Никога не съм сменял хидравличната течност LHM+ с нищо друго. Винаги е била ярко зелена.За това време 2-3 пъти съм почиствал казана и филтрите, филтрирал съм течността, и съм я прекарвал през силикагел за обиране на влагата. Елиминирах паяка, който е заврян на най-гадното необслужваемо място над предния мост. Направих си моя система за обиране на организираните протечки така, че от всяко място можех да следя за неизправности. Имам и много подобрения въпреки производителя. :drink:
Аз съм си промивал и ВХ, ХМ и Ксантията и возията ставаше още по добра.
“Помни вчера, мисли за утре, но живей днес.”

ЧефоС

Мнение от ЧефоС » 15 Фев 2022, 21:31

Anojarov написа:
15 Фев 2022, 13:49

Аз съм си промивал и ВХ, ХМ и Ксантията и возията ставаше още по добра.
Сашо РЕСПЕКТ към твоите познания! Ти си един от малкото специалисти, при които съм ходил. Останалите двама са Иван Кунев от Пловдив, И Юлиан Бочев от Козлодуй.

Ще те помоля публично да обясниш с какво промивката с тая химия спомага возията да става още по-добра? Но по-подробно, ако е възможно. И с аргументи..
Благодаря!

Публикувай отговор Предишна темаСледваща тема

Обратно към “Хидравлика”