Днес бях при Ясен и просто се почуствах задължен да напиша няколко реда.
На първо място трябва да заявя, че за първи път срещам майстор, който да ми е симпатичен.
Та отначало.
Звъня му вчера - вика "Пич зает съм, обади се утре на обед". Звъня на обед вика "Идвай в 16.30" Отивам, той вече ме чака .
Буквално с две пипания диагностицира проблема. (направи ми впечатление, че знаеше точно къде и как да пипне). Оказа се, че е по зле от колкото очаквах. (Мислех, че са тампоните на задния мост, но били лагерите). Отначало си викам, хайде и тоя като всички сега от 10 кладенеца вода ще извади, за да ми вземе парите.За мое учудване той вика.
"Сори пич обаче не мога да поема отговорност да ди го направя това, ще вземе да ти изхвърчи колелото на някой завой и ще ми тежиш на съвестта. Обади ми се утре, аз ще поразпитам за хора, които ще ти го направят с гранция и тънко."
Направо зяпнах за първи път срещам майстор, който да не претендира, че разбира от всичко и да не се прави на вселенски тежкар.
А иначе и като човек Ясен изглежда веселяк. Така и нямах възможност да се убедя в ремонтните му качества, но определено е коректен и ако ми се наложи нещо по неговата част пак ще отида при него

Дай боже повече майстори като Ясен.