Какво двигател да избера
-
Автор на темата - Новак
- Кара: Пежо 407 1.6
Какво двигател да избера
Здравейте.Нов съм в Форума искам да си закупя Ситроен C4 Grand Picaso 2015 2.0hdi 150к.с с автоматични скорости .Но ме интересува дали е надежден автомобил и какви са им детските болежки. Също така ме интересува Роботизараната кутия ли се води автоматична или има и др. Мерси предварително .
-
-
- Кара: C5 AirCross 1.2 Pure Tech 130; C3 (FCNFU) 1,6i
Re: Какво двигател да избера
Колата е много добра. Няма детски болести. 2,0 HDi 150 к.с. е най-добрия и надежден дизелов двигател на PSA. Скоростната кутия е класически автоматик с 6 скорости на фирмата Aisin Warner AWTF-80. Mad in Japan.
KnowHow
-
- Четящ
- Кара: Citroën Grand C4 Picasso 2.0 BlueHDi Exclusive+
Карам въпросният Ситроен от 8 месеца и към този момент съм много доволен. Детско-юношеските болести са по-скоро свързани с електрониката, ако изобщо се проявят. Единствената "болест" от която се оплакват по всички форуми са тъпите водачи на щората за панорамата, изгарят от слънцето, чупи се единият водач и щората остава отворена. Двигателя е кокал, кутията е Aisin EAT6 с торк конвертор и е много здрава, окачването е просто и здраво, обслужването е доста приемливо като цена, а и това на кутията не е по-различно. Скъпите неща по нея са фаровете, ако са "завиващи" стоповете, ако са LED, панорамата, предният джам и огледалата .... а и ако "духне' нещо по електрониката. Много добре се държи на пътя, пъргава и вози добре по мое мнение. Градско с климатик ми дава между 7 и 7,5 лятото и около 9 зимата.
-
-
- Кара: Ситроен C5 1.6 HDI 2006 г., C4 Grand Picasso 2.0 HDI 2016 г.
- Обратна връзка:
От 15-тина дена имам и аз 2.0 - 2016 г., но ръчка, обслужих мотора за около 1000 лв. части. Труда е от мен. По скъпите части са ролките и ремъка на генератора. Но имам проблем с парното духа много слабо топло от дясно и за сега не мога да диагностицирам проблема, клапите се движат нормално, моторчетата работят, михме радиаторчето на парното на машина, но за сега от дясно студ.
ХОРА КАРАЙТЕ РАЗУМНО! УМНИЯТ ОТСТЪПВА !!!
ПРАВЕТЕ ДОБРО, ЗАЩОТО ЗЛОТО В СВЕТА И БЕЗ ТОВА Е МНОГО!!!
КАРТА №228
Продавам очила за нощно шофиране и мъгла
ПРАВЕТЕ ДОБРО, ЗАЩОТО ЗЛОТО В СВЕТА И БЕЗ ТОВА Е МНОГО!!!
КАРТА №228
Продавам очила за нощно шофиране и мъгла
Моторчетата може и да работят, но клапите НЕ! Разни пластмаси превъртат и се чупят. Ще видиш голям зор, но пролетта идва скоро. 

-
Автор на темата - Новак
- Кара: Пежо 407 1.6
Много ви Благодаря ще купувам тея дни значи