ВАЖНО!
Във връзка с прилагането на Регламент /ЕС/ 2016/679, СНЦ „Клуб Ситроен - България“ ще предприеме промяна в политиката за обработване на личните данни. Ще бъдете информирани какви данни се събират и с каква цел, след което ще е необходимо Вашето съгласие. В случай, че не желаете да предоставите лични данни, профилът Ви във форума ще бъде деактивиран

проблем с "фалшиво" прегряване

Всичко относно автомобилите

Модератор: Dass

Потребителски аватар

jivko
 
 
Мнения: 918
Регистриран: 11 дек 2004, 19:39
Кара: Peugeot 206
Местоположение: Казанлък

Член на Клуб Ситроен-България

Re: проблем с "фалшиво" прегряване

Мнение от jivko » 20 юни 2019, 15:47

Здравейте ,
Много интересна полемика се е развихрила тук с изключително интересни сравнения и епитети. Обаче докато авторът на темата не даде малко повече информация , всички наши предположения са еднакво валидни и невалидни.
Аз само искам да споделя мой опит от преди малко повече 15 години. Тогава карах един АХ , на който единствената индикация за някакъв температурен проблем беше една червена лампа. Тази лампа святкаше когато си поиска. Мързи ме да описвам цялата процедура по диагностика и всички перипетии , само ще кажа крайното решение - гарнитура на глава. Това беше при мен.
Автомобилът вози тялото , а моторът - душата ...
д-р РАДЕВА


alfonso
Четящ
Мнения: 5
Регистриран: 12 юни 2019, 15:15
Пол: мъж
Кара: C2 1.4cc/73hp

Re: проблем с "фалшиво" прегряване

Мнение от alfonso » 02 юли 2019, 20:51

icebarbie написа:
08 юни 2019, 17:58
Здравейте. Включвам се с моят проблем, на който вече доста време не намирам решение. Колата е Ц3 1.4 бензин 2002 г. 54 KW. Проблемът е, че изведнъж ( често се случва в градски условия и задръствания ) индикаторът за температурата светва до червено...и така около 4о секунди след което отново пада на 3 чертички. Преди това го правеше само на парно, но сега го прави и на пуснат климатик. Сменен е температурен датчик, диагностицирана и изчистена от грешки,но...никой не знае какъв е проблема, а майсторите "вдигат" ръце...Дали тук някой може да ми помогне с идеи???
Здравейте, преживях го съвсем скоро. Проблема е във вентилатора. Когато компютъра включи релето за да се завърти вентилатора, а датчика следящ вентилатора не отчете завъртането му, компютъра предупреждава за това чрез "фалшиво" прегряване, за да ви предупреди. че ще последва истинско такова. При вас обаче вентилатора все пак тръгва със закъснение и компютъра получавайки сигнал, че се е завъртял вентилатора, спира "фалшивото" прегряване. Постепенно вентилатора съвсем ще блокира и ще се наложи да го смените.

Отговори Предишна темаСледваща тема

Върни се в “Главен форум”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта